5 d’agost del 2007

Les Vacances

Comencen les vacances. Seran les primeres vacances sense el David. Les vacances eren sinònim d’estar tots junts, i això, és clar, feia que sobretot pel nens, fossin una època de plenitud. El David les vivia intensament i mai no vam deixar de fer algun viatge especial, a part de passar sempre uns dies a La Cerdanya. Els nostres viatges estaven completament dedicats a fer activitats per nens: parcs, vaixells, trens, telecabines, bicicletes, quasi sempre en contacte amb la natura, fugint de les ciutats. Recordo especialment els viatges a Holanda, a Provença, a Baviera, a Mallorca o a Alsàcia. Us penjo algunes fotos de les vacances. Veient-les, ara revisc la seva felicitat.
Ara permeteu-me que transcrigui un fragment de l’Anji Carmelo del llibre ‘Estás en mi Corazón’, un llibre que tracta sobre el procés de dol i que expressa molt millor del que jo faria, el que ara mateix sentim:
Uno de los momentos que más nos va a exigir son las vacaciones, que nos apartan de todo lo que hemos estado construyendo durante el año. Construcción que nos ha facilitado un rincón, más o menos seguro, donde hemos podido rescatarnos para seguir delante de una forma más o menos llevable.
¿Qué exactamente hace que las vacaciones sean tan tremendas? Cuando hemos conseguido defendernos y sobrevivir a una devastación, construyendo una fortaleza con todo lo necesario para dejar de sufrir, cualquier acción que nos aleje de ese estado de protección va a desmontarnos y a hacer más cuesta arriba el mantenimiento del aparente equilibrio. El tiempo de vacaciones desmonta porque exige salir de la cueva protectora y nos enfrenta a situaciones donde nos imaginamos de antemano más vul
nerables”.
En fi, ara les vacances es presenten bastant dures. Ja veurem com va. Durant aquest període deixaré d’actualitzar el blog. En condicions normals, ens tornarem a veure a finals de mes... però mai se sap, com ens ha demostrat la vida. Viviu cada dia com si fos l'últim...

6 comentaris:

aurora ha dit...

kina ilu m fa strena akest apartat ia k vaix pasa multes vacancs am n david
recordo k anavem a la barca del avi, a mallorca, a l'atmetlla, a villefrench, a roma, a napols, a malta,... i segu k moltes altres k nu recordo
ma fet gracia a la primera foto veure al meu germa tan petit i baixet
i n david te multa sort ja k a vist mul d mon i io nu e sortit mai del mediterrani...
ara, mentres escric akest missatge recordo k a la nit d gala del creuer d l'stiu d 2006 n david nu s volia possa 1 camisa d kuan l meu germa era petit xk deia k akell blau semblava lila i k tot i axi tava mul conten xk avia convensut als seus pares x nu posarse corbata... mira si es facil fer feliç algu...si tots u fosim am totom... tmb recordo kuan stavem a mallorca i a l'atmetlla d mar k kom k nu ens deixaven ana sols am l'asensor feiem carreres...
podria ocupar 1000 llibres d infinites pagines am l k recordo k vax fer am l david a les vacances... pro m fa mandra axi k u resumeixo dien k kuan m deien a on anavem d vacanses 1er preguntaven si vindrien n david i l'anna nu se si axi m'entendreu ...
*KISS* for everybody
i a en david akest minipoema:
com un colom t'en vas
i io espero la teva arribada
i encara k s k nu tornaras
et donc 1 abraçada
d la teva kosina € k tst mul

Jo mateixa ha dit...

Anni, Natxo, Anna. Recordeu que nosaltres serem aqui. I que encara que els moments durs apareixen, després en venen de millors. Intenteu gaudir de les vacances al màxim i porteu-vos tot el nostre amor.
L.

Anònim ha dit...

os quiero mucho...no se que decir, solo que david cree en los sueños y yo voy a hacer igual que el...para mi david esta aqui con nosotros y cuando veo sus fotos me transmite la felicidad la vida tan intensa y el amor que transmite con su sonrisa. David es maravilloso y me encanta seguir leyendo las aventuras y todo lo que ha vivido aurorita a su lado y los viajes que ha hecho con los papas y anita porque me llenan mucho por dentro y me dan paz...eso eslo que quiere david, paz en nuestros corazones...me encanta escuchar la cancion besos y cantarla en voz alta como si estuviera cantandola con el...es todo un sueño..os quiero mucho .. iris.buenas noches y os mando toda mi energia y mi amor esteis donde esteis

Anònim ha dit...

Benvolgut David
Aquest matí he estat en un món de fantasia. Camions, vaixells i fins i tot un tren corrent damunt la via. I la màgia que envolta aquest paisatge, m'ha fet recordar la teva imatge, somrient feliç.
Per això, tot el que he vist avui, ho he guardat dins del meu cor, i t'ho transmeto amb el meu pensament, perquè puguis captar-ho allà on siguis.
Un petó des de Madurodam.
Rosa

Bibliotheek Katwijk
17 Augustus 2007

Natxo Rovira ha dit...

M'ha emnocionat molt el teu missatge des d'Holanda, Rosa. El David va estar a Madurodam al 1999, quan tenia 4 anys, i com tots, grans i adults, va flipar. Com tu dius, és un món de màgia i fantasia, i guardo records molt feliços d'aquells dies. T'agraeixo que tinguéssis al David al teu pensament.

Anònim ha dit...

Estimats Natxo i Anna,

Tal i com us diu una amiga vostra (Mònica), esteu donant una bona lliçó a tothom d'enfrontamemt al dol. Esteu trasmetent amor, maduresa en les vostres emocions, esteu parlant i escoltant els vostres sentiments, us esteu entregant al dolor, esteu buscant constantment la pau per trobar l'oasi en aquest gran desert pel que camineu (Anji Carmelo).
Sempre heu sapigut reflexar sobre la imatge, la vostra felicitat amb els vostres fills, heu confeccionat d'una forma envejable àlbums dels vostres viatges i trobades familiars més íntimes. Ara teniu la sort de poder gaudir amb el record, podeu connectar amb el David, sentir felicitat i dolor alhora.
Ja sabeu que el dolor és el procés de curació que finalment us proporcionarà consol (Elisabeth Klüber-Ross).
Un petonàs.

Sílvia Tomàs