24 de juliol del 2007

Els estudis

Us penjo el darrer examen que va fer el David. Va ser a l'escola de música poc abans de marxar a Hongria. Fixeu-vos en la nota que va rebre: 10 + 1. Sembla impossible, no?.
El David sempre va gaudir molt estudiant i aprenent. Sempre treia unes notes excel.lents, sempre el millor de la classe, però és que a sobre, mai en presumia, mai no anava de sobrat. Potser per això les seves mestres acostumaven a acabar enamorades d'ell. Recordo les reunions de tutoria de les que sortíem babejant. A la darrera, la Mercè, la seva mestra ens va dir que el David seria a la vida el que ell es proposés, per capacitat i per caràcter. En general va tenir una relació molt especial amb totes les seves mestres però sobretot amb la Mercè, la Lídia i la Tere, que ens consta que l'adoraven i encara l'adoren. És una de les lliçons que ens deixa el David, la humilitat, per sobre de l'enorme capacitat intel.lectual que tenia. Recordo que de vegades li havíem d'empaitar perquè deixés de fer deures i alguns professors ens havien comentat que l'únic problema que tenia era que les ganes d'aprendre i de fer-ho tot perfecte li provocaven una angoixa excessiva. Jo recordo que molts dies venia a casa amb els deures fets: havia aprofitat l'hora del pati. O que cada dilluns, com que tenia una hora perduda entre classe i classe a l'escola de música, aprofitava sempre per fer els deures. Jo mai vaig gosar presumir de les seves notes, entre altres coses perquè ell era el primer en no fer-ho. Però ara em ve de gust dir que jo estava molt orgullòs. També per això era un nen especial.
A tall d'exemple, us passo un exercici que va fer. Havia de fer un treball sobre 'La mort del sol'. Ell va escollir fer-ho en format fotomuntatge. La Mercè va quedar tan impressionada -i nosaltres també- que ens va enviar una nota tot dubtant que, coneixent-nos, el David no fos un nen adoptat!!! Aquí podeu veure el seu treball al vídeo.

11 comentaris:

kalidoscopi ha dit...

Fins i tot en això era un crack! Jo també penso com la seva professora, voleu dir que no era adoptat? perquè, si més no, els seus cosins Ll i D no tenen aquest "gen de l'estudi".
Una abraçada.

Anònim ha dit...

SACÓ UN 10+1 EN MÚSICA, PERO EN SUS 12 AÑOS DE VIDA, SACÓ UN 1000+1, NO ERA UN NIÑO ESPECIAL, ERA UN ANGEL.

UN BESO A LOS 4.

MJ,(MADRE DE ALEX).

Unknown ha dit...

HOLA HARRY!
ESTOY ALUCINADA CON TU ÉXAMEN!YA SÉ QUE ERES BUEN ESTUDIANTE PERO ÉSTO ES UNA PASADA.
TE ESCRIBO POR QUE QUERÍA CONTARTE UNA COSA QUE LE DIJO UNA PROFESORA TUYA A LA YAYA AURORA.
FUE A VERTE UNA PROFESORA CON AMIGOS/AS DEL COLE.CUANDO LA PROFE VIÓ A LA YAYA ESTUVO HABLANDO CON ELLA Y LA YAYA LE PREGUNTÓ:CUÉNTEME COSAS DE DAVID,CÓMO ERA EN CLASE?VERDAD QUÉ ERA BUEN NIÑO?,LA PROFESORA LE CONTESTÓ:QUÉ PUEDO DECIRLE QUE NO SEPA YA.SÓLO LE DIRÉ QUE PARA MÍ HA SIDO UN ORGULLO TENERLO COMO ALUMNO!
QUÉ PASADA!EN ESE MOMENTO ME SENTÍ AÚN MÁS ORGULLOSA DE SER TU PRIMA/TÍA.Y CADA DÍA QUE PASA LO ESTOY MÁS.
VOY DANDO LA DIRECCIÓN DEL BLOG A MIS AMIGOS PARA QUE TE CONOZCAN Y VEAN QUE ÁNGEL MÁS GUAPO TENGO!
TE QUIERO HARRY POTTER.

aurora ha dit...

Hoy he estado en casa de los "avis". He visto sobre la mesa las notas de 5º. Todo excelentes. Qué orgullosos se sentían de tener un nieto tan inteligente i como dice Pol "tenia un futur molt brillant".
Yo también doy la dirección del blog a mis conocidos. Me siento tan orgullosa de mi sobrino que quiero que todo el mundo lo conozca.
Te quiero David.

Jo mateixa ha dit...

Com sempre, increible, Màgic, Unic David. Quina sort la nostre d,haver conegut un angel.

Anònim ha dit...

Fins ara no m'havia atrevit a escriure, però ara si que m'etreveixo.
M'agradaria dir que encara m'enrrecordo del dia que van presentar el treball de la mort del sol i també recordo que tots varem quedar parats del treball que havien fet aquells tres nens.

Records.

Núria Riera

Anònim ha dit...

Ví este texto una vez y me gustó:

Me repito tu nombre
mientras duermo en la noche
y al manaecer del otoño añejo
que no me conoce
ni sabe del calor
ni el frío que me come.

No eres mi sombra
ni azul horizonte
ni nube ni estrella
ni hierba en el bosque
pero muchas veces me paro
y repito tu nombre
como si fueras el aliento
de mi alma pobre.

No vendrás ya nunca
por mucho que llore
pero el viento, la luz y las piedras,
repiten conmigo tu nombre.

Un abrazo a los 4. PAKI

Natxo Rovira ha dit...

Gràcies a totes pels vostres bonics comentaris, cadascuna aportant belles paraules i reconfortant els nostres cors: Anna, Maria José, Mamen, Aurora, Lorena, Núria i Paki. Un petó a totes.

Anònim ha dit...

Generositat sense límits


Estimats Natxo i Anna,

La vida us ha pres la presencia física d’en David i vosaltres heu posat a l’abast dels vostres familiars i amics tal quantitat de vivències, records i sentiments que en David estarà present d’una altre manera a les nostres vides.
La major part de nosaltres ens hem posat inevitablement a la vostre pell, imaginant com hauríem reaccionat davant d’un fet així. Anàvem disposats a compatir el vostre dolor i ens esteu donant ànims i motius per la esperança:

Sabem que no podem retornar-vos el que heu perdut però, amb la vostre generositat, ens heu fet un gran regal a molts de nosaltres.

La vostre voluntat de guanyar i no de perdre, d’aprofitar el que tenim comptes de lamentar-nos del que hem perdut, l’optimisme per apreciar tot el que té de positiu la vida, la fermesa en les vostres conviccions, . . .
En compartir amb nosaltres totes aquestes vivències i reflexions, ens heu fet avançar en el nostre camí com a persones, un camí ple d’amor, de no violència, d‘agraïment:

Per que conduint amb una mica més de prudència podríem evitar que un sol nen fos atropellat.
Per que a l’hora d’educar als nostres fills els hi poguéssim evitar tan sols una llàgrima de tristor.
Per que no acabem ni un sol dia sense fer les paus amb els que estimem.
Per que ens heu recordat la fragilitat del que som.

Gràcies per el regal de viure al vostre costat i al costat d’en David.
Miguel Angel

Anònim ha dit...

Aquesta setmana he anat a l'esglesia i he ences una espelma al David, ho he fet pensant que d'aquesta manera tindria una llum que l'acompanyés, i també ho he fet per recordar que no ha marxat de les mostres vides i que hi continua sent encara que nomès sigui un record; perquè encara que no el poguem veure ni tocar no vol dir que el seu record s'hagi esborrat.

Records.

Núria Riera

Anònim ha dit...

Has vist quins comentaris et fa la gent? Em plau saber com t´estima tothom i quins missatges més macos rebs. No cal dir que tots al.lucinem amb els treballs que fas a l´escola, amb les notes que portes a casa, amb les ganes d´aprendre. Tens un do que molts voldríem. Segur que no vas heretar de mi l´amor per estudiar.

T´estima i no t´oblida

Tio Willy