19 de desembre del 2007

BON NADAL



Ja és aquí el Nadal. Fa poc parlàvem al grup de dol sobre ell, i tothom va coincidir en la por que ens fa el dolor i el desig que arribés ben ràpid el 7 de gener. Jo no hi vaig estar d’acord, doncs l’absència del David se sent cada dia, independentment de la significació de la data. Però estava equivocat. Efectivament, aquests dies tenen molt mala pinta. L’escenografia que els envolta s’encarrega de portar-nos a la ment records molt intensos de nadals viscuts amb el David. La il•lusió amb que els nens viuen aquests dies fan que siguin molt especials en les nostres vides i que el seu record sigui ben viu.
Recordo fa uns anys que vam anar al cine Imperial de Sabadell a veure ‘Polar Express’, una pel•lícula infantil sobre el Nadal . En una escena determinada, el David es devia emocionar, es va aixecar del seu seient i em va fer un petó. Desprès va seure i va continuar veient la pel•lícula. Sempre havia conservat aquesta anècdota com un dels meus tresors. Ara l’emoció ja es desborda.
Però cal que passem aquest Nadal. L’Anna necessita i té dret a viure’l com sempre. Caldrà que el reinventem i li busquem un nou sentit. No fugirem ni ens quedarem sols a casa autocompadint-nos. És més, simbolitzarem la presència del David d’alguna manera, i celebrarem el Nadal amb ell, ja que ens acompanya en tot moment, i a més, em consta que el Nadal li agrada molt.

Bon Nadal, fill meu.

Si voleu, podeu desar aquí els vostres missatges de FELICITACIÓ PEL DAVID. Em faran molt feliç.

35 comentaris:

Unknown ha dit...

Bon Nadal David!!!

Segur que passaràs aquestes festes amb nosaltres com cada any.
Aquest any no podrem demanar als reis un joc de la play o de la DS per a tu, però segur que t'agradarà mes el que et regalarem aquest any:
Saber que t'estimem moltíssim!

Segur que ajudaràs als papis, a l'Anna i a la resta de la família a passar de la millor manera aquest Nadal. Segur que ho fas.

Bon Nadal a tots!

Anònim ha dit...

David, quan l'altre dia escoltava el nens de l'Escola de Música cantant "Angelets del Cel" em va venir el teu record. Realment crec que deus estar envoltat d'altres àngels i mirant a la terra, així ho espero.

Hi ha un refrany que diu que quan a la Terra els homes fan bondat al cel els angelets fan gresca, són feliços, ballen i riuen. Estarem atents, a veure si aconseguim sentir-vos!!!

montse

Anònim ha dit...

David, que t'haig de dir, que el Nadal era especial per nosaltres, jugavem al Bingo ( encara que cantaves els números en un castellà molt "catala") i la nit del 25 veiem una peli a casa, mentres ens barellaven amb l'Aneta i el Jordi per les crispetes.

Aquest any serà diferent, tots tindrem que soportar a la teva absencia i el gran forat que sentim al cor, però, com diu el Jordi, el millor regal que et podem fer es parlar de tu amb alegria, estimar-te com t'estimem i sentir-te tant aprop com et sentim. El regal que ens faras tu, ajudar-nos a treure el millor de nosaltres i gaudir de coses que potser abans no valoravem.

Gracies per estar amb nosaltres, ara i sempre. T'estimo.

Nati

Anònim ha dit...

Ahora David, que eres una gran estrella, aunque no podamos verte, sabemos que estas ahí.
Te quería mandar algo súper especial para esta Navidad, pero tuve un problema... ¿Cómo envuelves un abrazo y un besote? ¡FELIZ NAVIDAD A LOS 4!

MJ

Anònim ha dit...

David, no et conec però conec el teu pare i sé que és una gran persona amb un cor immens. Aquest any no estareu junts, però sé que estareu més a prop que mai i que la tristesa de la separació física farà que sentiu, amb més intensitat que mai l'amor que us uneix.

Bon Nadal David, bon Nadal Natxo, bon Nadal Annas.

Unknown ha dit...

FELIZ NAVIDAD HARRY!

TE DESEO TODO LO MEJOR Y QUE ALLÍ DONDE ESTÉS SIGAS HACIENDO A LAS PERSONAS QUE TE RODEAN TAN FELICES COMO NOS HAS HECHO A NOSOTROS!

CUÁNTO TIEMPO SIN HABLAR,VERDAD?LA TECNOLOGÍA Y MI CASA NO SE LLEVAN MUY BIEN...

UN BESO MI ÁNGEL.

Anònim ha dit...

Hola Natxo i Annes!! Soc el Dani i de part de tota la familia et volem felicitar-os el nadal!
Bon Nadal a tots!!
Petons i Anims

Dani

Natxo Rovira ha dit...

Gràcies, estimadíssim Dani. També et desitgem que tinguis molts moments feliços. Estem molt contents de que finalment us hagueu quedat a St.Quirze, i així tenir-te a prop. I encara més de que hagis acabat al IES.

aurora ha dit...

Estimat David,

Et trobem a faltar cada dia, i no només ara que es Nadal, et recordem cada dia, et plorem cada dia i estem tristos cada dia.
El Nadal sense tu, ja no és Nadal, el nostre cor està completament trencat, i només ens queda el record dels anys que ho hem passat junts.
El dia 24 que celebràvem l'aniversari del teu pare i la arribada del Pare Noel a l'altell i el dinar de Sant Esteve tots junt a Girona.
Ara i sempre t'estimem i et recordem.
Bon Nadal estimat nebot.
Aurora

kalidoscopi ha dit...

Estimat David,
ara i sempre vull desitjar-te que siguis immensament feliç, que allà on et trobis t'envoltis de pau, amor i felicitat i que no coneguis la tristesa ni el dolor, ni tampoc el patiment.
Vull que et sentis estimat, molt estimat, i que t'arribi tot l'amor que t'enviem els que ens hem quedat aqui.
David, ets el meu àngel de la guarda, i mai em separaré de tu.
BON NADAL, CARINYO.

Anònim ha dit...

(Adaptació d'un fragment del llibre el Petit Príncep)
Vaig arribar al peu de la paret just a temps per rebre en braços el meu petit minyó. Pàl•lid com la neu. (…) Li havia desfet la bufanda d'or que sempre duia. Li havia mullat els polsos i l'havia fet beure. Però no m'atrevia a preguntar-li res. Em mirà i em posa el braç al voltant del coll. Sentia bategar el seu cor com el d'un ocell que es mor, ferit d'un tret de carrabina. Prou ho coneixia jo que succeïa alguna cosa extraordinària. L'estrenyia amb els braços com una criatura i, malgrat tot, em feia la sensació que s'esmunyia i que queia en un abisme, sense que pogués fer-hi res per deturar-lo (…) Tenia la mirada seriosa, perduda allà al lluny… però somrigué amb tristesa.
Va passar molta estona. Sentia que s'anava refent de mica en mica:
- Petit minyó, tu has passat por…
N'havia passada, de por, ja ho crec! Però em digué, rient suaument:
- I més en tindré aquest vespre…
Altra vegada el sentit de quelcom irreparable em glaçava el cor. Vaig comprendre que no podia suportar la idea de no sentir mai més aquella rialla. Era per a mi com una font en mig del desert.
- Petit minyó, jo vull continuar sentint la teva rialla…
Però ell va dir:
- Allò que és important no és la veu. Passa com amb la flor. Si estimes una flor que has deixat en un estel, és dolç de mirar el cel a la nit. Tots els estels són florits. Passa el mateix que amb l'aigua. La que em vas fer beure era com una música, recorda-te'n, era bona. A la nit miraràs els estels. El meu és massa petit perquè te'l pugui assenyalar, però així serà per a tu un d'entre ells i t'agradarà contemplar-los tots.
Els estels no són pas iguals per a tothom. Tu tindràs una mena d'estel com ningú no té, perquè quan miraràs el cel, a la nit, com que jo viuré en algun d'ells, com que hi riuré, per a tu serà com si riguessin tots els estels. I quan estaràs consolat (sempre acabem consolant-nos) estaràs content d'haver-me conegut. Seràs sempre el meu amic.
El petit príncep estava neguitós, però jo vaig dir-li:
- No penso pas deixar-te.
Aquella nit no el vaig sentir marxar. S'havia escapat sense fer soroll. I ara hi ha una cosa que trobo ben misteriosa. I és que per a vosaltres que estimeu el petit príncep, que estimeu en David, res de l'univers no és igual. Nadal al teu costat!
Natxo,Anni, David i Anna Bon Nadal!
Un gran petó!
Carme

Anònim ha dit...

Gracies per compartir amb nosaltres un xic de vosaltres ...
En aquestes festes de Nadal marcades per l'absència del vostre estimat David, volem dir-vos que us sentim mes a prop que mai ...

Us estimem
Anna, Núria, Carles i Xavi.

Anònim ha dit...

Natxo, Anna i Anna petita volem desitjar-vos un Nadal serè, amb el record del David al costat de tots i forts per celebrar el Nadal com ell vol que ho celebreu.

Molts petons de tot cor.

Marta, Josep, Alba i Albert

Anònim ha dit...

Hola David,
potser et sorprèn que t'escrigui ja que no et conec, però es que gracies al teu pare estic coneixent dia rere dia tots els sentiments que has generat en el teu entorn, i ara ja tinc la sensació que et conec bastant

Vull desitjar-te un bon Nadal, encara que no necessites els meus desitjos ni les bones intencions, perquè allà on estàs, sempre gaudiu de pau, felicitat i amor (i ho sé perquè conec molta gent que també corre per allà).

També vull demanar-te que aquests dies ajudis una miqueta als papis, (es que encara són nomes humans i potser defalleixen). Aquests dies, mes que mai, necessiten sentir la teva pau i la teva força per saber que estàs bé, fes-te present en l'alegria de la teva germana, en la seva il.lusió i així entre els dos aconseguireu contagiar als vostres pares.

Un petó molt fort per tots els d'aquí i els d'arreu.

Anònim ha dit...

Neu, fred, estels, nit, lluna....
Elements de l’escenari de Nadal
Que omple de joia
La felicitació anual.

No oblidem però
Qui és el seu director,
N’hi diem Jesús,
N’hi diem Infant,
N’hi diem Rossinyol
I fill de Maria.

Ell, des del cel,
A s’ha Mare triar
Ella, joiosa accepta,
I ni tan sols home coneix....

És el misteri de la vida,
Engendrat i criat
En un camí de pobresa
i donar-nos la llibertat.

Eva ha dit...

David, des d´allà on siguis, ajuda als que t´estimen a reinventar un nou nadal, ple de un altre cop, de felicitat i bons moments.

Jo mateixa ha dit...

David, (i tota la família, es clar)
Com cada any, Bon Nadal. Com cada any, una abraçada i un petó dels de veritat. No d'aquells típics petons de compromís sino un de veritat amb tot l'amor.

Anònim ha dit...

Deivid, guapissim!!
sempre dic que tu i io erem quasi germans perque nomes ens portem 4 mesos. He camviat moltissim desde que ens vas "deixar", tan fisicament com personalment: ara el meu idol ets tu
ara he apres a tractar a la gent seguint l'exemple de com tu em tractaves a mi i
eres,
una de las razones
por las que soy feliz,
tener tu amistad
es un privilegio para mi,
porque en las buenas
y en las malas, siempre estas aqui.
Me has emseñado que en la vida
siempre es importante
sonreir para ser feliz.
Gracias
por compartir conmigo
tu amistad,
nunca olvides
que en mi mente y corazon,
siempre te voy a llevar.

el mes gracios es que quan estava fent un comentari per tu al meu metroflog i me emocionat i llavors a sonat una de les cançons que m'han fet sentir bé a l'ordinador per a mi ha estat un altre missatge teu perque no plores...
nomes em queda per di
merry christmas
kisses and hugs t'estimo tan que no hi cap...
La teva cosina,
Euro

Antonio ha dit...

Hola David sóc l'Antonio el pare del teu amic i company d'aventures Víctor. Que tal petits como esteu? suposo que molt bé, disfruteu ara que podeu, nosaltres estem aquí parlant de vosaltres constanment, quin temps teniu? aquí fa fred i allà? David porta el Víctor a la piscina, i dona-li un xurro perque nadi més bé, deixa'l guanyar alguna vegada, es posarà molt content. Ens veurem petits!

Natxo, Anna sabeu quan trigarà aquesta carta en arribar al cel?

Bon Nadal amics meus, Bon Nadal

Natxo Rovira ha dit...

Vull compartir un missatge de nadal molt bell i ple de saviesa que hem rebut d'un amic nostre especialment estimat, el Josep Maria, monjo de Montserrat. Diu així:
"Estimats,
Espero que el Nadal i tot aquests dies de festa i de trobada, que tenen un caire familiar i entranyable, malgrat l'absència del vostre fill, els pugueu viure amb la més gran serenor i pau al cor, sabent que en David us acompanya en aquests dies i vol que els visqueu amb la joia. Aquesta
dies, evidentment, haureu d’estrènyer més i més els vostres vincles d’estimació.
Des de Montserrat, desitjo que estigueu bé i amb la pau al cor. No
deixeu d'anar a la Cerdanya.
Una forta abraçada"

Josep M.

Daniel ha dit...

Hola,

M'agradaria que us arribessin els nostres desitgos de felcitat nadalenca, a vosaltres i al David, i em sembla que la millor manera és a través de la música.
Us poso l'adreça i, si us ve de gust, podeu escoltar la cançó "Like an angel", d'Anne Sophie van Otter.

http://es.youtube.com/watch?v=lA7-JvKMSwg

Rosa Mari y Santi ha dit...

¡Hola David!
¿Sabes? Mañana es el cumpleaños de Anna. Ya ves que suerte, cumpleaños y Papa Noel juntos. Este año su fiesta de cumpleaños será especial, tiene nuevos amigos con los que celebrarla: tú David, Víctor, Joan, Pablo, Carlos, Rosa María...
Y también compartireis la Navidades.
Este año en Navidad lucen en el cielo unas estrellas especiales.

Feliz Navidad para tí David y también para vosotros Natxo, Anni y Anna.

Rosa Mari y Santi

Anònim ha dit...

Avui he tornat a mirar rere la finestra

feia temps que no ho feia,

i he observat la fragilitat

I alhora la fortalesa

d’aquell ocell en una branca

sota un fred intens.

I he vist com les branques del til·ler

simètriques i ben posades

s’obrien en una abraçada, cap al cel

i amb música de guitarres

es bressolaven al vent.

I he pensat amb tu, David...

I de les meves llagrimetes

s’ha esdevingut un somriure de pau i placidesa

un missatge d’harmonia

al pensar que tu allà dalt

hi estaràs tant bé

i que comprendràs

que som com aquelles branques nues

que volem alçar-nos fins a abraçar-te

encara que sigui en somnis

encara que sigui per uns instants...

De ben segur que l’ocellet

t’ha portat moltes llumenetes de colors

i tot el nostre caliu i estimació, per guarnir el teu Nadal.

T’estimo, David. Un petó,



Xènia



Sant Quirze del Vallès, 22 de desembre de 2007 a les 12hores

Anònim ha dit...

Bon nadal David, siguis on siguis, la Desirée i jo preguem que t´ho estiguis passant d´allò més bé. Aquestes dates sempre les hem passat plegats però aquest any serà diferent. Malgrat tot, et tenim en el més profund record i com diu el teu pare, no fugirem en l´oblit sino que et tindrem ben present aquests dies. Sabem que el Nadal ja mai serà el mateix, així que haurem d´estrenyer el cor i mirar endavant, no queda un altre... Els avis també et desitgen un bon nadal. Un petò molt gran i ens tornem a trobar pels voltants de febrer per a que coneguis el teu cosí.

Anònim ha dit...

David,
No et vaig coneixer durant la teva estada entre els teus, però he descobert que vas deixar un riu d'amor entre tots aquells amb els que vas compartir uns anys preciosos. Crec que has despertat mes Amor en poc temps entre moltes personas que d'altres en tota la seva vida.
BON NADAL A TOTS i que la llum sempre brilli entre nosaltres.

D.

Anònim ha dit...

Natxo i familia,

En David deu estar maravillosament orgullós de vosaltres. No podia tenir millor familia.

D.

Anònim ha dit...

Bon nadal David, et recordarem especialment aquests dies. Lidia, Albert, Arnau i Pol.

Anònim ha dit...

Gràcies de nou a vosaltres dos, Anna i Natxo. Tinc la sensació que, per impossible que sembli, us entenem força bé, o almenys ens hi acostem, i no és mèrit nostre, no, és vostre. I el curiós és que sembla que vosaltres també ens enteneu, perquè és ben cert que hi pensem molt sovint, en vosaltres quatre; almenys jo us tinc presents molt sovint! L'únic que em sap greu és que us podem ajudar taaaaan poquet..., i això m'ha corsecat molt durant mesos, però m'hi resigno.

En tot cas, us felicito per la nadala que ens heu enviat. Preciosa, emotiva, per rellegir-la de tant en tant... Nosaltres aquest any no n'hem fet (imperdonable, ja ho sé), però sabeu que els nostres millors desitjos són també per a vosaltres. :)

Un petonàs immens,

Mar i David

Anònim ha dit...

Hola Rovires i Alsines!

No sé ni per on començar, de fet és el primer cop que escric al blog, però aquestes dates són tan especials que... en fi, no volia deixar-les passar sense dir-vos que encara que no ens veiem el 25 al vespre com cada any, aquest serà l'any que més propers us tindrem a tots 4.

Bon Nadal

Calero

Anònim ha dit...

David, Natxo i Annes, que passeu el millor dia de Nadal possible.

Una abraçada,

Miquel

Anònim ha dit...

Hola Natx, Anni, David i Anneta!!!! D´una manera o altre, els quatre sempre estareu junts i es per ço que em dirigeixo a tots quatre.
Dies difícils però no més que altres tenint en compte el que sentiu cada dia, dies que venen molts records perquè són dies molt apreciats pels infants, dies que ens parlen de pau i d'amor,.dies atapeïts perquè un cop més tothom pugui demostrar que pensa amb tothom i volem estar a tot arreu.
Tu David i la teva família, esteu a tot arreu. Esteu en el cor de tots nosaltres i en el nostre pensament més profund diàriament. Amb vosaltres no cal que sigui una data assenyalada per demostrar res perquè amb la força o la feblesa que els teus pares ens demostren, nosaltres ens sentim que persones molt properes a nosaltres estan vivint coses de veritat..........i tot el que vosaltres ens feu compartir ens obre a nosaltres també altres portes , perquè volem estar amb vosaltres i compartir el dolor .
Per l´any que ens ve, volem estar més aprop vostre, i sentir milers de vegades com estimeu el vostre David i la vostra Anneta..i el dia que no els anomeneu en la conversa, no patiu perquè seguiran estan presents.

Us envio un paràgraf d'un conte que va escriure un mestre del Thau, en Ricard Bahi, i mentre el llegia vaig estar pensant amb el David.
("En els pessebre hi ha àngels de guix, de fusta o de fang, però tot sovint per la nostra vora en passen de debò; el que passa és que no fan soroll, van de puntetes i passen volant...")
Bon Nadal

Anònim ha dit...

Querido DAVID soy tu tio LUIS,hace mucho tiempo que queria escribirte pero la verdad no tenia fuerzas para hacerlo.¿Sabes una cosa?siempre he creido ser un tipo duro.Pero la verdad me he dado cuenta de que no .Que aunque hemos convivido poco por las circustancias de la vida,No dejo de pensa en ti y sobre todo en tus PADRES Y HERMANA.Pienso mucho en tu padre (mi primo)pues cada dia que pasa pienso en que tengo que llamarle ,pero no tengo fuerzas.Ya ves que no se me da muy bien lo de escribir y expresarme pero solo queria que supieras que TE QUIERO y sobre todo estes donde estes envia un mensaje de fuerzas para tus padres y hermana pues lo necesitan sobre todo en estas fechas.

Unknown ha dit...

És en aquests dies de trobades familiars quan més pensem amb el DAVID i amb vosaltres per tot el que signifiquen aquestes dates.I des d´aquest blog volem desitjar-vos uns dies de pau arropats per tothom que us envolta.

És per nosaltres important que volgueu passar el cap d´any plegats.
Intentarem entendre i compartir el vostre patiment més profund i també l´alegria d´aquests dies.
Serà per tots una celebració molt especial i a ben segur que el DAVID estarà amb nosaltres i ens guiarà
perquè sigui una nit màgica.

Us estimem.
"one for all and all for one"

Anònim ha dit...

Hola familia, aquest dies que tan estimen i que ara s'han convertit en una por tot pensan ..... com els pasarem?, que sera de nosaltres? tindrem la força suficient? Ja han passat... ja han passat aprenen a educar un dolor que mai pensavem que tindriem, han passat.... amb un pensament clar cap als que no hi sou fisicamente, i mes clar, si es que cal, per la resta que tenim el nostre costat.
Vivim amb un esforç molt fort, perque els fills que tenim al costat mai pensin que els hem oblidat. Una forta abraçada. contxi

Natxo Rovira ha dit...

Jordi, Montse, Nati, M.José, Miquel, Mamen, Dani, Aurora, Annuska, Carme, Marta, Xavi i família, Mònica, Contxi, Eva, Lorena, Aurorita, Antonio i Ester, Montse, Rosa M. i Santi, Xènia, Willy, D., Albert i Lídia, Mar i David, Calero, Miquel, Bernadet, Margarita i Francesc, Luis:

Gràcies a tots pel vostre suport, ple d’estimació cap al David i cap a nosaltres. Gràcies pels vostres missatges al blog pel DAVID. Heu fet que aquests dies de Nadal els haguem viscut amb molta serenor i amb molt escalf. Mai el David ha estat tan present en els pensaments i els cors de tanta gent, i aquesta sensació ens ha donat pau i fins i tot, joia.

Us estimem molt a tots