9 de gener del 2014

Regal d'Aniversari


Avui el David fa 19 anys. És un d’aquells dies una “mica” diferents de la resta. Per sort, aquest dia ja no em fa por mentre s’acosta, ni tampoc no em tortura mentre el visc. Al contrari, avui és un dia transitat amb un aroma d’alegria latent, alegria que emana de la profunda gratitud per la vida viscuda.

Ja he rebut uns quants missatges espontanis de record, tots ells rebuts amb entendrit agraïment. N’hi ha un de particular que ha estat un gran regal d’aniversari i al que vull fer esment: n’és un del seu gran amic Dani. 

En Dani va ser l’inseparable company d’aventures del David en els darrers mesos de la seva vida entre nosaltres. Durant el temps de dol i reconstrucció, sovint em va afectar pensar com els amics del David van desaparèixer de la nostra vida. Fruit del meu procés, ho he anat entenent i acceptant amb comprensió i delicadesa, ja que eren massa nens per elaborar adequadament aquell fet traumàtic. Em consta que alguns el recorden, per certs detalls que vaig coneixent, meravellosos i alguns corprenedors, però entenc que havien de tancar temporalment aquell episodi per seguir creixent saludablement i esperar que el temps ajudés a obtenir els recursos necessaris per, eventualment, afrontar-ho amb més normalitat o enteniment. 

Per això avui el missatge del Dani ha estat un immens regal d’aniversari. La seva sòbria sensibilitat i la senzilla bellesa del missatge, m’han fet comprovar que aquell nen de 12 anys que tenia a la memòria és ara un home de 18 anys, consternat a l’inici però sentint seguidament una grata satisfacció per veure com ha crescut i per constatar com recorda el seu amic David. Vull destacar aquest fragment: “...i em dóna una força impressionant, com la que ens donava ell amb només mirar-nos. Vull donar-te les gràcies, Natxo, pel fet d’haver conegut al teu meravellós fill”. 

 Doncs això, avui és un bon dia. Felicitats David !!

6 comentaris:

Rat ha dit...

PER MOLTS ANYS DAVID!!!

Avui més que mai estàs dins del meu pensament, i com sempre dins del meu cor!!

Un petó ben gran allà a on siguis.

Montse

Enric ha dit...

Abraçada Benvolgut Natxo ...

LOLI ha dit...

Hola Natxo,

Aquest mati he pensat "avui és l'aniversari d'en David, un dia dur pel Natxo"... I ara al llegir les teves paraules, veig que pel contrari, has aconseguit arribar a viure aquest dia amb pau. Felicitats per això, quin millor regal pel David.

Moltes felicitats David!!!!!!! Un petonàs.

Loli i Jordi.

Anònim ha dit...

Para nosotros siempre será un dia especial e iremos contando los años que David va cumpliendo siempre embargados por la nostalgia de su recuerdo y seguros de que sería una excelente persona tal como nos demostró durante los años que pasó con nosotros.
Felicitats estimat nebot.
Un beso.
Aurora

Jordi J ha dit...

Penso molt en ell, considero que formeu part de la meva vida i penso en vosaltres, en un dia tant especial com avui encara més, t'envio una abraçada molt gran.

Fins aviat,

Jordi

CHUS ha dit...

En els moments de dolor colpidors, els nens, adolescents i adults ens hi possem una coraça (el subconscient ho fà possible) per "allunyar" encara que sigui per un temps definit el dolor de la nostra ment, perque hi han circumstàncies tant esgarrifoses que les volem esborrar .Amb el pas del temps, arribem a ser capaços de recordar inclós de que un somriure aparegui als nostres llavis. Tot aixó forma part d'un procés. Negació, ràbia i "acceptació". El que sentim en cada moment d'aquest procés , tot plegat conforma la nostra actitud envers els fets traumàtics i aquesta varia en el temps ..: l'important és poder veure els fets desde una altra perspectiva per continuar amb les nostres vides i poder viure de records que fina i tot ens poden aportar moments de serenor.

CHUS