12 de desembre del 2007

Aula DAVID ROVIRA ALSINA al Senegal

És tot un orgull informar que l’Aula d’Informàtica ‘David Rovira’ ja està en marxa a Tambacounda, al Senegal. Gràcies a l’esforç i generositat de molts amics d’aquí i també del Senegal, molta gent d’aquell país ja té accés a Internet, que era allò que desitjaven i que van demanar. I aquest bonic projecte porta el nom del David.

La passada setmana ja vam rebre un primer missatge des d’allà dels nostres estimats amics Pepa i Romà d’ASV que van sortir el dia 1 cap a Senegal per muntar tots els ordinadors que arribaven amb la Caravana Solidària per carretera. Prèviament, una delegació havia anat per muntar la instal•lació elèctrica. A Tambacounda van tenir una rebuda espectacular, la sala ja estava preparada i van participar en la festa d'inauguració

La sorpresa més gran va ser quan van veure que la sala estava decorada per un professor i la imatge central era un retrat del David. Tothom va fet preguntes sobre el David i sobre nosaltres i ens van dir que són gent encantadora. Al llarg de la setmana van estant muntant tots els equips informàtics amb l’ajuda dels alumnes més grans. Tot plegat molt emotiu.

Quant a la gent de Tambacounda, volem expressar el nostre agraïment. Moltes vegades la generositat i solidaritat també ve d’Àfrica cap a Europa i en aquest cas, han estat ells qui ens han donat el seu suport i afecte. Aquest és el poema que ens han fet arribar a través de la Pepa.
GRÀCIES A TOTS DE TOT COR!!!

Poema dedicado al joven David Rovira Alsina

Era un joven
Que tenía 12 años
Y sin embargo, ya con esta edad
Estaba muy ambicioso
Muchas ambiciones para el desarrollo del mundo
Pero el mes de mayo del 2007
En las calles de Budapest
Desapareció, chocado por un vehículo
David no nos separaras jamás
Pues tu obra siempre quedará grabada en nuestros espíritus
Quedaremos muy fuertes
Para vivir nuestro dolor en la dignidad
Me inclino a tu memoria
Y que el Todopoderoso te acoja en su
paraíso. Amén!

Círculo Hispánico del Colegio Quinzambougou de Tambacounda

http://www.tambacounda.info/education/don-de-materiel

7 comentaris:

kalidoscopi ha dit...

Natxo, m'has fet plorar i tot! És realment molt emotiu, i el poema que li han dedicat és encantador.

M'agrada també molt el poema que has posat del llibre de E.K.R., dóna molt que pensar i et fa veure les coses d'una altra manera.

BON NADAL, DAVID.

Anònim ha dit...

Felicidades!! Por cierto he viajado en el tren dos veces con Ana, la mama de David, y está muy agradecida.
Besos a todos,
Carmen

Anònim ha dit...

07-Desembre-2007
Estimats amics,
aquesta es la primera conexio des de Tamba!
Ahir vam arribar a Tambacounda, i des de que vam arribar no parem de pensar en vosaltres. Ens han fet una rebuda espectacular, la sala ja esta preparada i d'aqui uns minuts comenca la festa d'inauguracio.
La sorpresa mes gran va ser quan vam veure que la sala estava decorada per un professor i la imatge central era un retrat del David. Tothom ens ha fet preguntes sobre el David i sobre vosaltres, son una gent encntadora.
No tenim posibilitats d'enviar cap foto, pero deseguida que arribem us les ensenyarem totes.
Un peto molt gran des de l'aula David Rovira a Tamba.
Salutacions,
Pepa

Anònim ha dit...

10-desembre-2007
Hola,
ens fa molt feliços que el projecte sigui una font de consol per vosaltres, a més a més dels beneficis que aporta a l'escola de Quinzambougou.
Us vull enviar també l'adreça del blog d'un dels periodistes que venien a la caravana, us donarà una visió del que vam veure al Senegal. Ell va marxar amb un altre destí quan es va dividir la caravana, però crec que és molt interesant.
http://www.adn.es/blog/caravana_solidaria_2007/
També us envio una publicació electronica de Tamba, veureu que hi ha moltes imprecisions. Les fotos són de la festa d'inauguració.
http://www.tambacounda.info/education/don-de-materiel-informatique-au-college-quinzambougou-de-tambacounda.html
Salutacions,
Pepa

Anònim ha dit...

Ja he vist el blog del David, preparat per les festes de Nadal. É¡
Es tan alegre que crec que li agradarà molt.
Si el mail i el YouTube ja arriben a l'Àfrica profunda, gràcies a ell, segur que algú li farà arribar la imatge del seu blog allà on sigui.
Marta

txell ha dit...

Natxo, el blog nadalenc es preciós!!
deus estar molt emocionat de veure una aula dedicada a en David, es un gest preciós, i la poesia ens fa recordar que per certes coses, com l'amor, la solidaritat, els sentiments, en fi, que per les coses importants i boniques, no existeixen fronteres i sentim tots de igual manera..
txell

Anònim ha dit...

Ja ha passat al Nadal i ha arribat l'aniversari d'en David. Avui, més que d'altres dies us tinc més present.

Que dir del projecte 'David Rovira? És fantàstic! El retrat d'en David amb la guitarra és tan maco, és molt important el significat de tot plegat. Tan lluny d'aquí i allà també hi està en David.

Cuideu-se molt, una forta abraçada i forts petons.